A - Z اطلاعات کاشی کار

کف ایوانها به همان صورت سبک قدیم خود با قطعات کاشی سفید و آبی مفروش است. با وجود اختلاف در زمان ساخت شهر و دانشگاه جندی شاپور اما میتوان گفت که فعالیتهای علمی که باعث شهرت گندیشاپور شد در همان دوران اولیه آغاز شد. طبق گفتهٔ منفرد اولمن، جمعیت گندیشاپور شامل بسیاری از دانشمندان و صنعتگران انطاکیه، ازجمله پزشکان و فیلسوفان بود که همانند امپراتور اسیر روم والریانوس بهاسارت گرفته شدهبودند؛ بنابراین میتوان فرض کرد که در آن زمان، گندیشاپور وارد دوران شکوفایی فرهنگی و فکری، بهویژه در علوم اثباتی مانند فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضیات، شد. اموال کلیسا غارت شد و اشراف امتیازات زیادی دریافت کردند. این کار اذینه خشمگین کرد و وقتی که شاپور پس از جنگ با رومیان از راه آسیای صغیر به ایران بازمیگشت، گروهی از عربهای تحت فرمان خود را به سمت ارتش شاپور فرستاد و این گروه بار و بنهٔ ارتش شاپور را به غارت بردند و سپاهیان ایران با تحمل رنج و سختی فراوان و دادن تلفات بسیار به ایران بازگشتند.

شاپور در این دوره شهر نیشابور در خراسان را پایگاه جنگی خود نمود و برای ایجاد امنیت در مرزهای این منطقه نگهبانانی را وضع کرد و در نهایت او در زمینه ساختن شهرهای شاهی در مناطق شرقی و شمال شرقی به موفقیت رسید؛ و هدف از ایجاد امنیت در این شهرها مقابله آنها در هنگام حمله و جنگ از جانب غرب بود. شاپور شاهنشاه، پسر اردشیر، هر آنچه از دین دربارهٔ پزشکی، نجوم، جنبش، زمان، جای، جوهر، آفرینش، تکوین، تباهی، دگرگونی، منطق و دیگر دانشها وهنرها، که اندر هند، روم و دیگر سرزمینها پراکنده شده بود، گردآورد و به اوستا افزود، و فرمان داد که نسخه کاملی از آنها به گنج شاهی سپرده شود، و امکان آوردن همهٔ نظامهای فکری را در دین مزدیسنی، بیاموزد. در کتب پهلوی هیچ اشارهای نسبت به پایبند نبودن شاپور نسبت به آیین زرتشت دیده نمیشود و در کتاب دینکرد هم از او به عنوان احیاگر دین زرتشت و گردآورنده اوستا یاد میشود و حتی او در جمعآوری متنهای ستایش پراکنده تلاش بسیار نمودهاست. علیرغم دورهای طولانی از تحمل و بردباری مذهبی، که بهخصوص به مانی میدان داد و برای مدتی کوتاه دین مانوی را به گزینهٔ علیالبدل مذهب زرتشتی تبدیل کرد، شاپور در اواخر عمر خود بهصراحت اعلام زرتشتی بودن دین خود را میکرد، بهطوریکه در گزارشی که وی در کتیبه از کارهای خود به دست دادهاست، شاه اعلام میدارد که پیروزیهای سیاسی خود را به لطف اهورامزدا مدیون است.

اینکه سرزمینها و شهرهای متصرفی شاپور فقط در مدت کوتاه در دست ساسانیان باقی ماند، مربوط به حملات اذینه بود. در کنار کاخ بیشاپور کاخ دیگری وجود دارد که آثار زیادی از آن باقی نماندهاست. این آثار در کنار موزه ملک و سایر موزههای سطح تهران مانند موزه رضا عباسی و موزه آبگینه توضیح دهنده تحول روحیه مردم ایران در طول تاریخ است. در سال ۱۳۹ ق.م و سپس در ۱۱۹ ق.م، امپراتور هان وودی، ژانگ چیان را بهعنوان فرستاده ویژه به مناطق غربی اعزام کرد و این اقدام به توسعه جاده ابریشم و رونق تجارت و سفر در طول این مسیر انجامید که زندگی مردم آن را بهشدت تحت تأثیر قرار داد. در آن زمان بیش از ۳۰ وزیر در دژ زندگی میکردند که احتمالاً ساختمانهای نمایندگی خود را داشتند. با توجه به جایگاه و اهمیت شریفآباد است که مری بویس نویسنده شهیر انگلیسی عنوان کتاب خود را با الهام از آن «دژ تسخیرناپذیر زرتشتی» گذاشتهاست، تصویر زنده و صمیمانهای که بویس از زندگی ساده و عمیقاً راستدلانه و آیینوندانهٔ روستاییان زرتشتی شریفآباد ارایه میدهد… پس از به پایان رساندن دوره آن مدرسه در سال ۱۲۹۴ به ایران بازگشت و به استخدام ژاندارمری درآمد که سوئدیها اداره میکردند.

فضاها و اجزاء ساختمان مدرسه پیرامون حیاط اصلی، و به شکل مستطیل بهاندازهٔ ۱۳×۱۹ متر ترتیب یافتهاند. علاوه بر ساختمان اصلی، پیرامون کاخ، چهار ایوان سه اتاقه داشتهاست. غار شاپور در انتهای تنگ چوگان و در چهار کیلومتری شهر بیشاپور در کازرون مهمترین پایتخت ساسانیان در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد و دهانهٔ آن حدود ۳۰ متر میباشد. با وجود اینکه هنر کاشی کاری جزو هنرهای ایرانی میباشد اما میتوان حدس زد که در هنر موزائیک سازی کاخهای پیشاپور، یونانیان نقش داشتهاند. با وجود اینکه راب با شاپور روابط نزدیکی داشتهاست اما هیچ مدرکی در این خصوص به دست ما نرسیدهاست. زمام امور را در دست گرفتند. همچنین وی در یکی از سنگنوشتههای خود در حاجیآباد، در نزدیکی نقش رستم، به خود میبالد که چگونه پیش چشم شهرداران، ویسپوهران، بزرگان و آزادان، نیرومندی خود را در تیراندازی به رخ همگان کشیدهاست. یکی از مفسران بزرگ یهود بنام راشی، فقیر را در مادیات تفسیر نمینمود بلکه تصور او از فقیر معنویات بود؛ و میتوان گفت که شاپور از دیدگاه راب، مرجعی برای مجازات کردن یهودیان فاسد میباشد. آرامگاه ملکشاه و سلطان سنجر و خواجه نظام الملک از آثار تاریخی این دوره در شهر اصفهان میباشد. این بند دو منظوره که تلفیقی از پل و سد میباشد در نزدیکی شوشتر امروزی واقع شدهاست.

برای کسانی که هر گونه نگرانی در مورد دقیقا کجا و همچنین راهنمایی در مورد چگونگی استفاده از کاشی یزد قیمت ، شما احتمالا می توانید با ما در صفحه وب تماس بگیرید.